Elämäntapa

Kuka vaan voi lipsua tavoitteistaan, se voi tapahtua missä vain, milloin vain. Etenkin tiettyä ruokavaliota noudattavat henkilöt voivat kokea mielitekoja ylitsepääsemättömiksi. Ne ovat yksi suurimmista syistä, miksi ihmisillä on ongelmia laihduttaa ja pitää kilot poissa. Voit urheilla niin paljon kuin vain mahdollista, mutta et saa tuloksia ilman, että pidät näppisi erossa keksipurkista, sipsipussista ja pizzalaatikosta. Mutta on vaikeaa pysyä lujana, kun kiusaukset ovat aina niin pienen vaivan takana. Onneksi alta löydät 5 vinkkiä miten voit vastustaa kaloririkasta välipalaa tai ateriaa:

1. Juo vettä

Mielesi voi tehdä kepposia. Joskus janon voi tulkita nälkänä. Jos sinulle tulee äkillinen halu saada tiettyä ruokaa, kokeile juoda suuri lasillinen vettä ja odota muutama minuutti. Saatat huomata, että himo poistuu, koska kehosi oli vain janoinen.

@Sonia Milo

2. Anna itsellesi jotain muuta ajateltavaa

Tylsyydestä, ahdistuksesta tai muista tunteista johtuvat ruokahalut vaativat ryhtymistä toimiin. Kun tunnet himon, yritä ottaa etäisyyttä siihen. Ota esimerkiksi reipas kävely tai suihku. Soita ystävällesi, kuuntele musiikkia tai lue kirja – kaikkea, mikä siirtää mielesi muuhun. Ajatuksen ja ympäristön muutos voi auttaa ylläpitämään itsehillintää.

3. Suunnittele ateriasi

Jos mahdollista, yritä suunnitella päivän tai tulevan viikon ateriat etukäteen (harkitse aterioiden esivalmistamista). Tietäen milloin ja mitä aiot syödä, poistat spontaanisuuden ja epävarmuustekijän. Jos sinun ei tarvitse miettiä, mitä syödä tulevassa ateriassa, sinulla on vähemmän houkutusta tehdä pakottavia, impulsiivisia ja epäterveellisiä valintoja.

@Giulia Romanelli

4. Vältä äärimmäistä nälkää

Nälkä on yksi suurimmista syistä, miksi koemme himoa. Jotta vältyt äärimmäiseltä nälältä, varmista, että syöt säännöllisesti ja että lähellä on terveellisiä välipaloja. Ole valmis välttämään pitkiä taukoja aterioiden välillä. Erityisen tärkeää on olla menemättä ruokakauppaan, kun sinulla on nälkä! Ensinnäkin ne tarjoavat helpon pääsyn mihin tahansa ruokaan, jota voit ajatella. Toiseksi supermarketit asettavat yleensä epäterveellisimmän ruoan silmien tasolle. Jotta vältyt impulsiiviselta ostamiselta, mene kaupppaan vain, kun olet äskettäin syönyt ja olet valmistanut ostoslistan.

5. Vältä stressiä ja väsymystä

Ruokahaluusi vaikuttavat suuresti hormonit, jotka ailahtelevat koko päivän ajan. Stressi ja univaje häiritsevät kehon hormonaalista tasapainoa ja saattavat johtaa huonoon ruokahalun säätelyyn ja voimakkaisiin himoihin. Yritä minimoida stressiä ympäristössäsi suunnittelemalla, meditoimalla ja hidastamalla tahtia. Varmista myös, että saat yöllä hyvin nukuttua. 

Vastaa

Your email address will not be published.

Post comment