FitLine-produkterLifestyle

Når livet gir deg sitroner…

…lag deg en limonade! Denne gule frukten smaker supersurt, men den har også mange søte fordeler. Det samme gjelder resten av sitrusfruktene: appelsiner, grapefrukt, lime, og deres mindre kjente søskenbarn som kumquat, satsuma og yuzu. De legger til smak og farge i limonaden, salaten eller kakene dine. Enda viktigere er det at de kan skryte av helsefremmende fordeler*.

Når du tenker på sitrusfrukter, er nok C-vitaminer det første du tenker på. De er best kjent for å bidra til normal funksjon av immunsystemet, så sørg for at du tilfører nok under influensasesongen. Vi vet at det er vanskelig å tenke på å bli forkjølet midt på sommeren, men akkurat som en sommerkropp er laget om vinteren, blir immunsystem for vinteren laget om sommeren, så gå for litt AJ (appelsinjuice 😉)! C-vitaminer bidrar også til normal kollagenformasjon for normal funksjon av tannkjøtt og tenner.

Sitrusfrukter inneholder også mange andre viktige næringsstoffer, inkludert naturlige bioflavonoider, provitamin A og selen. På samme måte som C-vitaminer, bidrar disse sporelementene til normal funksjon av immunsystemet. Det bidrar også til å beskytte celler mot oksidativt stress, som kan være forårsaket av faktorer som soleksponering, røyking, eller stress.

Bioflavonoider er oppkalt etter det latinske ordet for gul, da disse næringsstoffene er årsaken til pigmenteringen av enkelte matvarer. I 1936 oppdaget den Nobelprisvinnende forskeren Albert Szent-Gyorgi (som også spilte en pionér-rolle i forskningen på C-vitaminer) dem. Han kalte opprinnelig denne gruppen med næringsstoffer for P-vitaminer. Fram til i dag har tusenvis av forskjellige flavonoider blitt klassifisert, hver med sine unike fordeler. De finnes ofte i matvarer som også er kilder til C-vitaminer.

Husk at disse fargerike fruktene kan bidra til å beskytte kroppen din hele året. Og om du ikke liker den syrlige smaken, husk på alt det gode som kommer fra sitrusfrukter. Noe finnes også i FitLine Cellebeskyttelse. Dette kosttilskuddet inneholder sitrusekstrakter som er rike på naturlige bioflavonoider, C-vitaminer, provitamin A og selen. C-vitaminer bidrar til normal funksjon av immunsystemet. I tillegg støtter NTC et optimalt næringsopptak, og pulveret løses i en drink med en frisk og fruktig appelsinsmak.

Hva er ditt favorittmedlem i sitrusfamilien?

 

* Denne artikkelen gir bare tips om hvordan du bruker kostholdet ditt til å støtte immunforsvaret ditt. Ingen av disse matvarene eller anbefalte kosttilskudd vil garantere et sunt immunsystem. Hvis du er i tvil, bør du alltid søke råd fra en lege.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.

Post comment