Kroppstyp för kvinnor

FL_Shape_Apple_400x400

Äpple

Om dina axlar och höfter är ungefär lika breda och din midja är lika bred eller till och med bredare än axlar och höfter tillhör du förmodligen äppletypen. Din höga höft kan vara bredare än din låga höft och när du går upp i vikt hamnar fettet på midjan. Detta kallas bukfetma och finns vanligen i bukhålan. De goda nyheterna är att det är lättare att bli av med bukfetma än underhudsfettet, som sitter under huden.

Gå med i FitLine Shape Me Up-programmet för att få de bästa tipsen för att få en sund, sexig form.

FL_Shape_Pear_400x400

Päron

Din höfter är bredare än dina axlar och du har förmodligen en slank överkropp och väldefinierad midja. Extra fett hamnar på låren. Det här fettet kallas för underhudsfett, vilket betyder att det sitter strax under huden. Det är inte lätt, men inte heller omöjligt att bli av med den här typen av fett.

FitLine Shape Me Up-programmet ger dig de rätta verktygen för att få en sund, sexig form.

FL_Shape_Rectangle_400x400

Rektangel

Du har en rak form och platta höfter. Dina axlar, byst och höfter är inom 5 % från varandra. Detta är en av de vanligaste typerna för kvinnor. Om du går upp i vikt fördelas fettet jämnt på hela kroppen. De flesta modeller, kändisar och distansidrottare har denna kroppstyp, men de har så klart mindre kroppsfett än genomsnittliga personer. 

Så oroa dig inte – med rätt program, såsom FitLine Shape Me Up, kan du bli nästa Nicole Kidman, eller till och med en maratonlöpare!

FL_Shape_Glasshour_400x400

Timglas

Du har en smal midja, och höfter och byst är bredare och nästan lika breda. Du går upp i vikt på höfterna och över midjan. Det här är den klassiska feminina kroppstypen, men trots den historiska bakgrunden och försök att ”tvinga” kvinnor att få den här kroppstypen med korsetter eller genom att operera bort revben tillhör mindre än 10 % av kvinnor den här typen*.

Även om du redan är ett timglas kan FitLine Shape Me Up hjälpa dig få ännu sexigare kurvor!

* “The shape of things to wear: scientists identify how women’s figures”. The Independent. 2005-11-21.

Kroppstyper för män

FL_Shape_Apple_400x400

Äpple

Den här kroppstypen ser rund ut, särskilt i magområdet. Det är också vanligt att benen ser smala ut. Din höga höft kan vara bredare än din låga höft och när du går upp i vikt hamnar fettet på midjan. Bukfetman finns vanligtvis i bukhålan. De goda nyheterna är att det är lättare att bli av med bukfetma än underhudsfettet, som sitter under huden.

Gå med i FitLine Shape Me Up och få bort magfettet snabbt och enkelt!

FL_Shape_Pear_400x400

Päron

Axlar och bröst är smalare än midja och höfter. Extra fett hamnar vanligtvis på lår, höfter och baken. Det här fettet kallas för underhudsfett, vilket betyder att det sitter strax under huden. Det är inte lätt, men inte heller omöjligt att bli av med den här typen av fett.

FitLine Shape Me Up-programmet ger dig rätt verktyg och bra tips för att komma i form igen.

FL_Shape_Rectangle_400x400

Rektangel

Om dina axlar är nästan lika breda som höfter och midja och din torso är rak tillhör du rektangeltypen. Detta är den vanligaste kroppstypen bland män. Denna typ är inte alltid smal, många manliga modeller och distansidrottare tillhör den här typen. Rektanglar måste vanligtvis jobba hårdare för att få definierade muskler.

Gå med i FitLine Shape Me Up-programmet för att få reda på hur!

FL_Shape_Triangle_400x400_2

Omvänd triangel

Detta är den klassiska, maskulina V-formade kroppstypen. Om du har breda axlar och bröst men smala höfter och midja är du definitivt en omvänd triangel. Du kanske tror att du bara behöver visa upp överkroppen, men FitLine Shape Me Up-programmet kan hjälpa dig med hjälpsamma tips för att komma i bättre form och få din drömkropp.