"Do's and Dont's" när det kommer till träning för olika kroppsformer.

ÄPPLE

Problem - överflödigt fett och vikt påverkar din midja och underkropp. Underkroppen är vanligtvis smalare än överkroppen och benen är ofta välformade. Din axelbredd är vanligtvis mindre än din midja.

Gör - cardio, intervallträning. Stabilisera din core för att strama åt midja och mage.

Du har förmodligen en naturligt bra definition och kroppsbyggnad. När du kommer igång med cardioträningen, dra in midjan och rumpan. Dina andra kroppsdelar kommer synas mer och du kommer att se din kroppsstruktur.

Gör inte - träning för underkropp och träning med vikt för övre benmuskler.

PÄRON

Problem - Du bär din vikt på höfterna, lår och bak.

Gör - styrketräning för hela kroppen, övningar för fram och baksida av armarna, bröstkorg och övre rygg.

Nyckeln är att skapa en mer definierad överkropp för att balansera din kroppsform genom att fokusera på bröst-, armar- och axel-övningar.

Gör inte - squats, träning med vikt för övre benmuskler.

REKTANGEL

Problem - dina axlar, midja och höfter är mer eller mindre lika breda och du har ingen tydlig definition eller kroppsform.

Gör - styrke- och cardioträning som bygger muskler

Målet är att skapa en synlig kroppssammansättning och att få en mer definierad kropp. Fokusområden: bröst, arma, midja och ben.

Gör inte - det första och viktigaste målet är inte att börja med cardio och uthållighetsträning. Du måste integrera viktträning som din primära metod för att påverka nämna områden.

TIMGLAS

Problem - ofta överflödigt fett på lår, överarmar och underdelen av magen.

Gör - övningar för att forma hela kroppen och cardio för fettförbränning.

Då du har en naturligt proportionelig kvinnokropp är det primära fokuset att hålla kroppsformen och inte låta något område minska eller öka i förhållande till de andra.

Gör inte - långsam, tung viktträning med fokus på ovan nämna områden. Kör på många repetitioner, cirkelträning, lite vila och komplettera med högt intensiv cardio.

OMVÄND TRIANGEL

Problem - Dina höfter är smalare än dina axlar och axelbredden är ganska rak och fyrkantig.

Gör - styrketräning och vikträning för underkroppen. Squats, utfall, marklyft. Dessutom är en generell magträningsrutin för att få ihop under- och överkroppen fördelaktigt.

Du behöver tona och skulptera överkroppen och samtidigt lyfta upp midjan, rumpan och underkroppen i proportion.

Gör inte - mycket vikt och få repetitioner. Tvärtom. Låg vikt och många repetitioner för att säkerställa att din kropp tonas.

Börja idag med våra lättföljda övningar för hela kroppen, utan redskap.

Dessa kommer få dig att tappa dina oönskade kilon på nolltid.
Bar välj en och prova de olika nivåerna, och se hur det går.

Om det är för lätt, gå upp en nivå. Är det för svårt går du istället ner en. Njut av övningen och kör sedan en till omgång.

Lycka till!