FitLine Sport

Anton Sæten bor nu i Voss, Norge, känt som ett centrum för extremsport. Han älskar att spendera tid i luften och därför har han nu, efter några år med framgångsrikt skidskytte, valt freestyleskidåkning som hans extremsport. Då vintersäsongen sakta men säkert börjar komma igång, känner vi att vi vill lära oss mer om han passion. Hur förbereder han sig själv under sommaren för att bli den bästa versionen av sig själv i backarna, och hur hjälper FitLine honome med detta?

Freestyle-åkning är en del av motkulturen – en typ av rebellisk livsstil. Är freestyle som ett uttryck för din egen rebelliska sida, eller varför har du valt detta?

Jag håller helt och hållet med! Det finns många olika personligheter uppe i backen och du kan stöta på många intressanta personer. Men anledningen till varför jag började är på grund av den kick det ger mig. Ända sedan min pappa tog mig till backarna för första gången när jag var 11 år, visste jag att det var detta jag ville göra. Spänningen och adrenalinkicken som jag får av freestyle-åkning är något jag inte kan få från någon annan sport. Min bror och jag gjorde till och med dubbla volter på längdskidor när vi var barn. Ska jag vara helt ärlig så förstördes många skidor av hög kvalitet.

Anton (höger) och hans bror Bjørnar.

Vilken är din favoritdisciplin: big air, slopestyle eller halfpipe?

Slopestyle! Disciplinen är superlekfull och med stor variation. Ingen bana är likadan – möjligheterna är så gott som oändliga. Men jag måste säga att Big jump-delen är den roligaste i slopestyle. Jag älskar att vara i luften!

Hur ser din vardag ut när det inte är säsong?

Jag älskar att vara mångsidig och lekfull under sommaren, och gör många olika aktiviteter. Det finns en naturlig flodvåg i min hemstad för surfing och det är inte långt till ett bra ställe vid havet heller. Jag tycker också om sommarskidåkning, att cykla off-road, löpning och allt annat som är kul.

Borta från vita, snöiga backar: sommarkul på stranden.

Hur förbereder du dig för säsongen?

Att hoppa från klippor och på trampoliner är alltid kul. Jag får många idéer till nya trick och det förbättrar min kroppsmedvetenhet i luften. Det är viktigt för mig att visualisera nya trick innan jag provar dem i luften och på räcke. Styrke- och konditionsträning är också stora delar av min förberedelse. Det hjälper till att skydda min kropp mot skador vid landningar efter höga hopp. Jag tittar också på andra skidåkare och noterar alla små detaljer som kan göra skillnad.

Hur hjälper FitLine dig och hur integrerar du produkterna i din dagliga rutin?

Activize och Basics kickstartar min dag med mycket energi och fokus. Jag gillar också Restorate, som jag vet stödjer min återhämtning och hjälper mig får en god nattsömn. Munogen har nyligen blivit en av mina favoriter. Min kropp reagerar väldigt bra på den och min energi höjs till en helt ny nivå. Under långa säsonger älskar jag Fitness-Drink. Och ProShape All-in-1 samt barsen är bekväm ”snabbmat” när man är ute och reser. Jag älskar produkterna och de gör verkligen stor skillnad!

 

Titta på några av Antons häftiga trick.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Post comment