FitLine Sport

Det finns många orsaker att gå ner i vikt. Hälsan bör alltid vara din största motivationsfaktor. Vissa gör det för att känna sig bekvämare i sina kroppar, t.ex. mammor som kämpar med kroppen efter en graviditet. Orsaken ska däremot aldrig vara farliga socialt konstruerade ideal. Låt din viktminskning i stället spegla en medveten och hälsosam livsstil.

Corinna Werner, 38 år, är hälsoexpert och nutritionist. Det är hennes jobb och stora intresse att dagligen jobba med träning och fysisk hälsa. Hon vägleder andra som försöker gå ner i vikt och fungerar som förebild för hälsosam och hållbar viktnedgång. Hon har inte bara blivit av med 8 kg (och minskat 10 cm kring midjan och 10 cm runt låren), hon har dessutom hållit vikten borta sedan dess. Vi ska ta reda på hur hon gjorde det och hur FitLine ProShapes hjälpte henne.

Vad var orsaken till att du ville gå ner i vikt, och hur gjorde du det?

Om jag ska vara ärlig var det inte ens ett medvetet beslut. Som hälsoexpert och nutritionist hjälper jag andra att nå sina viktmål. Jag ger dem tips och råd, men mitt späckade schema låter mig inte leva som jag lär i så stor utsträckning som jag skulle vilja. Jag har också svårt att hålla mig till en måltidsplan eftersom jag reser mycket och inte har så mycket tid i köket för att laga frukost. I något skede började jag ta med mig ProShapes när jag reste i stället för att köpa något (vilket många gånger blir ett onyttigt val) och då började min vikt minska.

Vilka måltider ersatte du med ProShape All-in-1?

Vanligtvis ersätter jag frukosten hemma med en enkel ProShape-frukost i bilen på väg till jobbet. Andra gånger ersätter jag lunch eller middag. Ibland kalasar jag en hel dag. Då ersätter jag alla tre måltider. Förresten är min favorit Soya Cappuccino med havremjölk: 4 skedar med 500 ml.

Hur håller du vikten borta?

Jag älskar att äta. Andra frågar mig ofta om jag tränar mycket eftersom jag äter så mycket, eller om jag äter mycket eftersom jag tränar mycket. Ibland stämmer båda. Det viktigaste är däremot att sund viktnedgång handlar helt om att hitta en hälsosam blandning: en balanserad diet som är varierad och proportionerlig, gott om motion (8 000–10 000 steg per dag) och styrketräning ibland.

Vilka typer av idrott gillar du mest?

Jag har tränat hela mitt liv. Jag började med redskapsgymnastik och balett som barn, rytmisk gymnastik när jag var ung och senare spelade jag handboll. Jag har alltså alltid gillat träning och idrott. I dag gillar jag löpturer (högst 5 km) eftersom jag kan göra det var som helst utan utrustning. Annars tränar jag även styrka med kroppsvikt och spelar tennis.

Corinna anser att ”hälsa är en gåva du ska ge dig själv”. Vi håller helt med. Ge dig själv hälsans gåva och gå med i Shape-utmaningen med Rolf Sorg i dag.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Post comment